Ernæringsmæssige forskelle mellem kål og brusselspirer

Brysselkål ligner et miniaturehovedkål af en god grund – de kommer fra samme plantefamilie. Sammen med brusselspirer og kål omfatter cruciferous, eller Brassica, familien broccoli, grønkål, blomkål, collardgrønne, rober, sennep og bok choy. Krydderige grøntsager betegnes også som colegrøntsager. Cruciferous grøntsager er højt i svovlholdige forbindelser kaldet glucosinolates, som tegner sig for deres lidt bitre smag, når de er kogte. Selv om de er relaterede, er der nogle ernæringsmæssige forskelle mellem spire og kål.

Rosenkål

Brysselkålene fik deres navn fra hovedstaden Belgien, hvor de først blev dyrket. De er en af ​​de få vegetabilske afgrøder der stammer fra i Nordeuropa og blev bragt til USA af franske bosættere. Brysselkål har en lang vækstsæson, fra forår til efterår, og dyrker sig bedre i et køligere klima. Selvom der er lignende i smag til kål, har brusselspidser en tættere tekstur og mildere smag. Spirer spist rå er meget bitter, så de bedst serveres blancheret, dampet eller kogt.

Ernæring af Spirer

En 1/2 kops servering af kogte spiserør indeholder 28 kalorier. Der er ikke fedt eller kolesterol i denne størrelse servering og kun 16 mg natrium. En portion har 6 g kulhydrater med 1 g sukker og 2 g kostfibre. En 1/2 kops servering giver 2 g protein sammen med andre gavnlige næringsstoffer, herunder 604 IE af A-vitamin, 47 mikrogram folsyre, 48 mg vitamin C, 109 mikrogram vitamin K og 247 mg kalium. En servering af Spirer har også en lille mængde magnesium, fosfor og calcium.

Kål

Kål har i lang tid været en hæftning af den menneskelige kost, der er en af ​​de ældste registrerede grøntsager. Der er tæt på 100 forskellige sorter af kål dyrket over hele verden, men de mest populære i USA er savoy, grøn og rødkål. Kålets hoved adskiller sig adskilligt, det kan afrundes, flade eller spidse. Sammen med brusselspirer er kål bedst i et køligere klima, men de er klar til at plukke hurtigere – 50 til 60 dage, i modsætning til 85 til 110 dage for brusselspirer.

Kål Ernæring

Der er 17 kalorier i en 1/2 kop der serveres kogt kål, ca. halvdelen af ​​samme størrelse som servering af spire. En servering af kål har ingen fedt eller kolesterol og giver kun 6 mg natrium. En 1/2 kop servering kogte kål indeholder 4 g kulhydrater med 2 g sukker og 1 g kostfiber sammen med 1 g protein. Kål har også lavere mængder af andre næringsstoffer end spire med 28 mg vitamin C, 3 IE vitamin A, 60 IE vitamin K og 22 mikrogram folsyre i 1/2 kop. En portion kogt kål har mere calcium med 36 mg, men mindre magnesium, fosfor og kalium end brusselspirer.