Hvordan man behandler en knogleskørtel

Knoglerne er smertefulde og gør ofte daglige aktiviteter vanskelige. Blødning inde i et ben – beskadigelse af knoglemarv eller det nederste lag af en knogle – kan klassificeres som en knoglemarise. Disse skader er typisk forårsaget af traumer og kan tage flere uger eller endda måneder for at helbrede helt, afhængigt af det berørte krops område. Behandlinger som varme, kulde, elevation og aktivitetsændring kan reducere symptomer forårsaget af skaden. Følg din læge specifikke instruktioner for at hjælpe din knogleskørhed helbrede.

Hvile

Hvil er ofte en del af den indledende behandling for en knogleskørtel. Dette gør det muligt for kroppen at generere nyt knoglevæv uden at stresse det skadede område, da stress kan få knoglen til at bryde. Skader på ben eller fod kan kræve brug af krykker for at reducere vægten placeret på den skadede knogle. En bøjle, støbt eller slynge kan bruges til at hvile knogler i øvre ende. I nogle tilfælde kan du være i stand til at fortsætte atletiske aktiviteter, mens du bærer en skinne eller bruger atletisk tape til at støtte det skadede område.

Smertelindring

Kold- og varmeapplikation kan bruges til at mindske smerter forårsaget af knoglemarkør. Kold kan påføres umiddelbart efter skade for at reducere smerte og hævelse. En ispakning kan påføres over et vådt håndklæde i 10 til 15 minutter hver 3 til 4 timer. Is anvendes typisk i 2 til 3 dage efter skade eller indtil hævelsen er faldet. Derefter kan varme anvendes til at mindske smerte og fremme helbredelse. Varme kan påføres på forskellige måder, herunder varmeemballager, mikrobølgeovne, varmt vandflasker eller varmt brusebad. Varme anvendes typisk i 15 til 20 minutter ad gangen i 3 til 4 dage. Anbring et håndklæde mellem din hud og varmekilden for at reducere risikoen for forbrændinger.

Betændelse og hævelse

Din læge kan instruere dig om at tage ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproxen (Aleve) for at reducere inflammation og fremme helbredelse af din knogleskørhed. Disse lægemidler kan også reducere smerte og hævelse. Hvis det er muligt, hæv det berørte område over niveauet af dit hjerte så ofte som praktisk hele dagen for at mindske hævelsen. Ved hjælp af en elastisk indpakning for at sikre ispakningen vil der også være kompression for at mindske hævelsen.

Aktivitetsændring

Som din knogleskørhed helbreder, kan din læge tillade dig gradvist at vende tilbage til dine typiske aktiviteter. Du kan se en fysioterapeut, der vil lede dig gennem passende øvelser på hvert trin i helingen. Område bevægelsesøvelser anvendes typisk først for at mindske stivhed og forbedre mobilitet. Forstærkning øvelser er foreskrevet, når den skadede knogle har tilstrækkelig styrke til at modstå modstand. Gait træning – for at hjælpe dig med at gå og stå ordentligt – kan også medtages, hvis din nedre ekstremitet er påvirket.

Advarsler

Kontakt din læge, hvis du oplever forøgelse af smerte, hævelse eller stivhed, mens din knogleskørhed helbreder. Disse symptomer bør generelt falde med tiden. Inaktivitet, mens du hviler på det skadede område i din krop, kan føre til blodpulver i venerne. I sjældne tilfælde kan der opstå blodpropper på grund af denne pooling. Symptomer omfatter rødme, smerte, hævelse og varm eller varm hud. Dette kan potentielt være en livstruende tilstand. Søg omgående lægehjælp, hvis du oplever symptomer, der kan indikere blodpropper.