Er det bedre at løfte vægte eller gøre kardio til at tabe sig?

Fedt tab er en af ​​de mest almindelige årsager folk udøver. Det er ikke underligt, at et varmt diskuteret og studeret emne er, hvilken form for øvelse vil hjælpe dig med at tabe mest vægt. Generelt kan alle øvelser opdeles i to hovedkategorier: Styrketræning – med vægtløftning som den mest almindelige form – og cardio. Hvilken form vil få dig til at tabe mest vægt er ikke et nemt spørgsmål at besvare.

Når det kommer til vægttab, er en fælles forvirringskilde ordet “fedt”. Det er vigtigt at bemærke, at der er stor forskel mellem kostfedt og kropsfedt. Det fedt, du spiser, kostfedt, brændes som brændstof, mens fedtet, der samler rundt om din midsektion, er din krops måde at opbevare alt overskydende kalorier på, uanset hvilken mad de kommer fra. Når du ikke træner, arbejder din krop på omkring 50/50 opdeling mellem carbs og fedt. Kardio gør dog din krop forbrænder mere af det kostfedt. Frustrerende betyder det ikke nødvendigvis, at du mister mere kropsfedt.

Det er rigtigt, at du kan forbrænde overskydende kalorier, hvilket vil reducere dit kropsfedt ved at gå i gang – men den effekt varer kun et par timer. Vægtløftning vil dog tvinge din krop til en yderst ønskelig tilstand kaldet overskydende iltforbrug efter træning eller EPOC. Nogle gange kaldes efterbrændingseffekten, det refererer til det faktum, at et veludformet vægtløftningsprogram vil medføre, at du brænder overskydende kalorier i op til 24 timer efter din træning.

En vigtig faktor at overveje, når du designer dit kardiovaskulære program, er præcis hvilken type cardio du vil gøre. Den fælles steady state cardio, der løber i samme tempo i længere tid, er måske ikke den bedste mulighed. I stedet er højintensitetsintervalltræning eller HIIT blevet mere og mere populær som et vægttab. HIIT har potentialet til ikke kun at forbrænde flere kalorier end steady state, men at gøre det på omkring halvdelen af ​​tiden.

Ikke alle vægtløftere er skabt ens. Hvis dit mål er at tabe sig, hold dig til store sammensatte elevatorer som barbell squats. Disse øvelser aktiverer de fleste muskelfibre, som vil gøre din krop forbrænde flere kalorier til brændstof, hvilket hjælper dig med at slippe af med overskydende fedt. Bænkpress, deadlifts og militærpress er også sammensatte elevatorer, der kan starte din metabolisme.

For at opnå maksimale fordele, skal du kombinere hjerte og løft ved at holde din hvile mellem sæt i omkring et minut for at holde din puls op. En måde at gøre dette på er at bruge et kredsløbsprogram. Kæde flere sammensatte øvelser sammen, og slå alle store muskelgrupper, der flytter hurtigt mellem hinanden. Husk dog, at løftningen ikke giver dig hjertesundhedsmæssige fordele ved kardiovaskulær træning. På grund af dette kan du medtage begge metoder i din ugentlige rutine. For eksempel kan du løfte mandag, onsdag og fredag ​​mens du kører tirsdag og torsdag.

Forvirring over fedt

Efterbrændingseffekten

Cardio Style

De rigtige elevatorer

Finde balancen