Er hagtorn bær sikkert?

Tørrede hagtorn bær er medicinske urter anvendt til behandling af højt blodtryk og forbedring af kardiovaskulær funktion. Nogle sikkerhedsmæssige bekymringer over brugen af ​​hagtorn bær kan fraråde dig fra at bruge denne urte, men bærene indeholder gavnlige sundhedsegenskaber som tanniner, flavonoider og andre forbindelser, der fungerer som kraftige antioxidanter. Faktisk er antioxidant polyphenoler egenskaber i hagtorn bær, der er ansvarlige for at hæmme plaque-dannende kolesterol, ifølge en undersøgelse fra 2003, der blev gennemført ved Pasteur-instituttet i Lille, Frankrig. Hvis du er interesseret i at bruge hagtornsbær, skal du først tale med din læge eller apotek.

Hawthorn bær har en tærtsmag. De bruges i syltetøj, geléer, frugtkød og tærter. Et par af de 200 hawthornsarter tørres, og ekstrakterne anvendes i kinesiske og bevisbaserede lægemidler. De formerede tørrede frugter af Crataegus shanzha-arter anvendes jævnligt i kinesisk medicin for at hjælpe fordøjelsen. Crataegus monogyna og Crataegus oxycantha er dyrket og anvendt til at styrke kardiovaskulær funktion. Hawthorn bær er omhyggeligt høstet til kulinarisk og medicinsk brug. Spis ikke vilde hagtorn bær. Frøen af ​​hagtorn bær indeholder cyanid, et toksin, der omdanner til hydrogencyanid – en meget giftig gas – i tarmene.

Til korttidsbrug har hagtorn vist klinisk effekt til forebyggelse og behandling af hypertension og hjerte-kar-sygdomme. Dog er sikkerheden og effektiviteten af ​​hawthorn til langvarig brug stadig under undersøgelse, ifølge en peer review offentliggjort i 2005 “The American Journal of Chinese Medicine.”

Hawthorn Berry kan forårsage lægemiddelinteraktioner, når de tages med medicin, der anvendes til behandling af højt blodtryk. Ifølge “Lippincott’s Nursing Drug Guide”, kan hagtorn interagere med digoxin og phenylephrin. Digoxin er en receptpligtig medicin, der anvendes til behandling af uregelmæssig hjerteslag og hypertension. Hawthorn Berry kan øge digoxins effekter, hvilket vil fremkalde lavt blodtryk på potentielt farlige niveauer. Hawthorn Bær reducerer virkningerne af phenylephrin, en ingrediens, der anvendes i decongestants.

Nogle mennesker oplever forvirrende effekter, når de tager hagtorn. Urten er undertiden ordineret til behandling af angina og hjertebanken, men det kan faktisk forårsage brystsmerter og uregelmæssigt hjerteslag hos nogle mennesker. Dette er tegn på overdosering, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Hjerteklappationer og brystsmerter kan også forekomme under fysisk aktivitet eller anstrengelse. Dette kan indikere en bivirkning forbundet med hagtorn. Det kan være svært at skelne forskellen mellem milde bivirkninger og en bivirkning. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, mens du tager hagtornsbær, skal du kontakte din læge eller apotek.

Hawthorn Anvendelser

Langsigtede virkninger

Drug Interactions

Bivirkninger