Er 10 gram fedt meget til et måltid?

Fedt er et af de vigtigste mikronæringsstoffer du bruger på grund af dets virkning på din vægt. At spise for meget får din krop til at bevare den, og hvis du ikke brænder den af, vil den akkumulere, hvilket får dig til at gå i vægt. Der er generelle retningslinjer for, hvor meget fedt du skal spise hver dag, og det er op til dig at effektivt distribuere de fede gram på tværs af måltiderne du spiser.

Hvis du spiser gennemsnitligt 2.000 kalorier hver dag, bør du ikke spise mere end 44 til 78 gram fedt hver dag. Afhængigt af dit alder og aktivitetsniveau kan dit kalorieindtag være mere end mindre end 2.000 kalorier hver dag. I så fald bør du konsultere din læge for at bestemme dit målområde for fedtindtagelse.

Der er ingen specifik formel til bestemmelse af, hvor mange fedt gram der skal spises per måltid. Det anbefales generelt at forbruge fedt i moderation og inden for det anbefalede område. Med en grænse på 44 til 78 gram er 10 gram fedt generelt ikke overdrevet til et måltid. Det er imidlertid vigtigt at styre de typer af fedt, du bruger.

Kostvejledning til amerikanere anbefaler at begrænse dit mættede fedtindtag til mindre end 10 procent af dine samlede kalorier, eller 22 gram til en 2.000 kalorieindhold. Mættet fedt, den type fedt, der hæver blodcholesterol, kommer fra fede kød, højtfedtindhold og forarbejdede fødevarer. Hvis du spiser et måltid, der indeholder 10 gram mættet fedt, står det for 45 til 63 procent af det anbefalede indtag af mættet fedt til en 2.000 kalorieindhold.

Spise et måltid med 10 gram transfedt er et meget usundt valg. En diæt, der er høj i transfedt, er forbundet med en højere risiko for hjertesygdom, og American Heart Association anbefaler, at du begrænser dit indtag til mindre end 2 gram om dagen. Transfedtstoffer findes hovedsageligt i forarbejdede fødevarer, som bagværk og margarine.

Anbefalinger til fedtindtag

Fedtgram pr. Måltid

Mættet fedt

Transfedt