Er druesaft højt i jern?

Mørk druesaft indeholder resveratrol, en antioxidant, som fremmer blodstrømmen i hele kroppen, hvilket i sidste ende fører til lavere “dårligt kolesterol”, sundere blodtryk og nedsat risiko for blodpropper og blodkarskader. Men hvis du lider af en jernmangel, drikker druesaft ikke meget, da både lys og mørk druesaft er lav i dette vigtige mineral. Faktisk kan drikke mørk druesaft faktisk forstyrre din krops evne til at absorbere jern.

Mangel på nok jern forårsager træthed og svaghed. Det kan påvirke enhver, der har en stivfattig kost, oplever overdreven blodtab eller har problemer med at absorbere det. Faktisk affekterer jernmangelanæmi op til 30 procent af verdens befolkning, noterer Verdenssundhedsorganisationen. Børn. Kvinder i deres menstruationsår og gravide er mest udsatte for tilstanden. Jern er afgørende for en ordentlig mental og fysisk udvikling hos børn, samt for at forebygge arbejdsrelaterede dødsfald hos gravide kvinder.

Lys eller mørk druesaft bidrager kun med en lille smule af jernens voksne behov hver dag. Afhængigt af sorten er en 6 oz. Glas druesaft leverer kun ca. 1 til 2 procent af det gennemsnitlige antal jern, der kræves hver dag.

En fælles undersøgelse fra 2002 af Cornell University og US Department of Agriculture viste, at overskydende mængder mørk druesaft, der undertiden betegnes rød druesaft, rent faktisk kan forstyrre kroppens evne til at absorbere jern fra andre fødekilder. Forskningen, offentliggjort i “Journal of Agricultural and Food Chemistry”, angav, at de forbindelser, der gør nogle druer lilla eller blå, kaldet polyphenoler, kan også føre til jernmangelanæmi. Hvis din læge siger, at jernmangel er en bekymring, spørg om at skifte til lys druesaft som et middel til at reducere jerntab.

Østers, lever, kalkun, kylling, magert rødt kød og fisk er de højeste kilder til hemejern, den form for jern, som din krop absorberer mest let. Ikke-heme jernkilder omfatter legumes, mørk melasse, beriget brød, beriget korn, madlavning greens, nødder og frø. Hvis du er vegetar, der oplever jernmangel på trods af at du spiser en række ikke-heme jernkilder, kan din læge foreslå jerntilskud. Forøgelse af dit indtag af C-vitamin kan også hjælpe din krop til bedre at optage jern.

Bekymring

Jern i druesaft

Mørk druesaft og jern

High-Iron Foods