Natriumniveauer i læskedrikke

Overdreven mængde natrium i din kost vil sandsynligvis sende dit blodtryk op, hvilket øger din risiko for hjertesygdom over tid. Ligegyldigt hvilken sodavand du bliver til, selvom, regelmæssig eller kost, vil du ikke få meget natrium. Bare fordi sodavand er lav i natrium betyder det ikke, at du skal drikke dem regelmæssigt. Ofte er de stadig fulde af tomme kalorier fra sukker, som til sidst forårsager vægtforøgelse, som kan øge stressen på dit hjerte.

Colas og peberfrugter

Natriumniveauet i almindelig cola er generelt det samme i både koffeinholdige og ikke-koffeinholdige sorter. Drikke en 12 ounce kan cola giver dig omkring 12 milligram natrium. Low-calorie koffeinholdige kost colas kan have op til 24 milligram natrium i 12 ounces. Men sædvanligvis ikke-koffeinerede kostkolas har omtrent samme 12 milligram natrium som almindelige colas. Regelmæssige koffeinholdige peber-type læskedrikke har 36 milligram natrium i 12 ounces. Hvis du foretrækker caffeinerede lavt kalorieindhold med peberfrugt, får du op til 60 milligram natrium, mens ikke-koffeinerede diæt sorter har omkring 12 milligram pr. 12 ounce servering.

Frugtbare smagsstoffer

Bubbly citron-lime og andre frugtagtig sodavand har ofte mere natrium end de fleste colas. Hvis du drikker 12 ounce citron-lime sodavand, får du ca. 36 milligram natrium. Orange sodavand har tættere på 50 milligram pr. 12 ounce servering. Hvis du foretrækker druesmag, får du omkring 60 milligram natrium i samme serveringsstørrelse.

Søde Sodas

Ginger ale er lidt lavere i natrium end frugtbare sodavand, hvilket giver dig cirka 24 milligram i en 12 ounce servering. Chokolade sodavand har halvdelen af ​​denne mængde for samme portstørrelse. Cream soda og root beer er i den højere ende for natriumindhold blandt sød smagede læskedrikke. Tolv ounces af en af ​​disse læskedrikke indeholder ca. 48 milligram natrium.

Blandere

Uanset om du lægger sodavand – også kendt som club soda – eller tonic vand til blandede drikkevarer eller nipper dem over is, vil du få mere natrium end de fleste andre kulsyreholdige drikkevarer. En 12 ounce kan sodavand indeholder ca. 72 milligram natrium, mens den samme servering af tonisk vand har mindre end 50 milligram natrium

Din Sodium Allowance

Du kan få op til 2.300 milligram natrium dagligt, så længe du er sund. Så at 12 ounce kan cola repræsenterer mindre end 3 procent af din samlede natriumgodtgørelse for dagen. Ifølge diætretningslinjerne for amerikanere 2010, hvis du har nyreproblemer, diabetes eller hypertension, eller du lever med en anden kronisk lidelse, bør du begrænse dit daglige natriumindtag til 1.500 milligram. Hvis du er i denne kategori, afhænger af hvilken sodavand du vælger, en kan har op til 5 procent af din daglige natriumgodtgørelse.