Probiotika under amning

Amning er en vigtig måde at give din baby både tæt næring og fysisk komfort. En anden fordel ved amning er, at de venlige bakterier, der koloniserer en moders tarm, er overført fra en moder til en baby i modermælk. Når en mor tager probiotika, er der tegn på, at disse “gode bugs” kan bidrage til at styrke et barns immunsystem og kan være nyttigt at behandle eller endda forhindre kolik, allergier og atopiske hudforhold som eksem.

Den menneskelige krop er hjemsted for ca. 100 billioner mikroorganismer med over 400 forskellige bakteriearter. Du kan støtte sunde tarmbakterier ved at spise fermenterede fødevarer som yoghurt, kimchee, kombucha, kefir og miso. Du kan også tage probiotika i tilskudsformular, herunder kapsler, pulver eller væske. Fordelene ved regelmæssigt at tage probiotika er talrige og omfatter beskyttelse af tarmen fra de “dårlige fejl” sammen med forebyggelse eller behandling af utæthedssygdom – en tilstand, hvor tarmbarrieren bliver permeabel, hvilket potentielt fører til udvikling af fødevareallergier og autoimmun lidelser. Sund tarmflora spiller også en vigtig rolle i fordøjelsen, regulerer stofskiftet og udgør mere end 75 procent af immunsystemet, ifølge akupunktør og praktiserende læge af integrativ medicin Chris Kresser.

Nyfødte babyer er næsten udelukkende afhængige af modermælk for at sikre immunforsvaret mod deres miljø, i hvert fald i de første par uger af livet. Ifølge Dr. Alexander Rinehart er amning i de første uger og måneder af et barns liv en vigtig måde at sikre en sund balance mellem venlige bakterier i barnets tarm. Da tarmen er midten af ​​60 til 70 procent af immunsystemet, er inokulering af en babys tarm med probiotika gennem amning en vigtig strategi for at styrke et barns overordnede immunsystem. Hvis en mor har tarmdysbiose – tarmflora, der er ude af balance – så bliver barnets tarm også koloniseret med uvenlige bakterier. At tage probiotika er en fantastisk måde for mor at styrke hendes tarmhelse og videregive disse venlige bugs til hendes baby.

En anden fordel ved at tage probiotika under graviditet og amning er reduktionen af ​​sygdomme som eksem. En undersøgelse offentliggjort i januar 2002 udgaven af ​​”Journal of Allergy and Clinical Immunology” viste, at administration af probiotika til gravide og ammende mødre øgede deres immunforsvarende potentiale i deres modermælk. Forskere demonstrerede, at probiotika øgede et antiinflammatorisk stof kaldet transformerende vækstfaktor beta2 og er en sikker måde at reducere risikoen for eksem i de første to år af livet.

Colic er et fælles og ret mystisk problem for både babyer og nye forældre. Børn med kolik har øget tarmbetændelse og mindre tarmflora mangfoldighed ifølge forskningen offentliggjort i “Journal of Pediatrics” i december 2009. Ved at anvende probiotika under amning er en måde at sikre, at babyer har en varieret sund darmflora for at forhindre overgroning af pro -inflammatoriske bakterier.

Probiotics Oversigt

Gut sundhed og immunitet hos ammende babyer

Probiotika for at forhindre eksem i baby

Probiotika og kolik